Telefon:
E-mail:
+36 30 70 605 0348
csaba@skb.hu
 

Mi is folyik a Spartan Kettlebell edzésen?

v, 2018. okt. 14. - 16:03 -- Csürke Csaba
Spartan Kettlebell edzés

Egy kis betekintés a „Szentkirályis” életbe. Ha valaki elsőre eljön a termünkbe, azt láthatja, hogy nem teljesen rendhagyóan működik egy csoportos edzéshez képest. Talán kicsit káoszosnak is tűnhet.

Miről szól egy csoportos edzés?

Bemész, beállsz, csinálod a többiekkel együtt. Vagy sikerül felvenni a ritmust, vagy nem. Ez a képességeidtől és a fizikai adottságaidtól függ. Ez nagyon jól is működhet, vagy pedig pont nem. Ezt ismertük fel, hogy nem lehet mindenkire ugyanazt a gúnyát adni. Mivel az időpontok legtöbb embernek korlátoltak, ami függ a munkahelytől, az utazástól és talán a családnak való kötelességektől, nem mindenki rendelkezik ezen a téren teljes szabadsággal. Éppen ezért nehéz olyan helyet választani, ami pont az igényeknek megfelelő. 

Az edzéseknél azt is fegyelemmel kell kísérni, hogy milyen testi adottságú az illető. Egy gyors anyagcseréjű ember, ha nagy ismétlésszámokkal intenzíven dolgozik, nem biztos hogy azt az eredményt fogja látni önmagán, amit szeretne. Vagy egy túlsúllyal rendelkező egyén nem lesz megelégedve, ha 4-6 ismétlésekkel dolgozna.  

Ezeket a szempontokat figyelembe véve alakult úgy az edzéseim során, hogy bontott csoportokkal dolgozunk. Aki kezdő, és eljön az első órára, egy úgymond első órás edzést fog kapni, ami részere edzés ugyan, de úgy van összeállítva, hogy számunkra egy kis felmérő a képességeiről, és az állapotáról. Ez után az első óra után megbeszéljük a hogyan továbbot.

Spartan Kettlebell edzés

A technika mindenek fölött

Mindennek alapja az, hogy a technikákat alaposan és tökéletesen elsajátíttassuk, kialakuljon a megfelelő biztonságos eszközök használata, a mozgás és testtudat kiépítése.

Tehát adott egy csoport, ahol különböző motivációjú és testtudatú emberek vannak. Ezért a haladó csoportokban osztott, de párhuzamos munka folyik. Van aki nagyobb intenzitású több ismétléses gyakorlatot kap pulzus növeléses technikákkal, és mellette vannak akik hasonló gyakorlatokkal kevésbé intenzív, az erő építés szabályai figyelembevételével dolgoznak.

A kezdők ugyanazon csoportos edzésen belül szintén egyéni fejlesztésen mennek át. Girja alap technikák tökéletesítése, mellette erőépítés és dinamikus gyakorlatok elsajátítása. 

Spartan Kettlebell edzés

Személyreszabott edzések

Ez tőlünk edzőktől, akik a Szentkirályi Funkcionális Edzőteremben dolgozunk, plusz figyelmet igényel, azonban csak így tudjuk biztosítani mindenki számára a megfelelő fejlődést.

Emellett vannak korlátozó tényezők, pl valakinek fáj a térde bokája, dereka vagy egyéb más testrésze. Mindig van a tarsolyunkban egy alternatív gyakorlat, ami kiválthatja azt, amivel fájdalmat vagy kárt tudnál magadnak okozni.

A Szentkirályi Funkcionális Edzőterembe járók egy kis közösséget alkotnak. Ez az a terem, ahova ha lejössz, biztos hogy lesz pár ember, aki beszélget majd veled, mert nálunk az ember számít. Úgy alakítottuk ki a terem légkörét, hogy minél személyesebb és barátibb legyen a hangulat. Egy kis együtt edző közösséget képzelj el, ahol szinte mindenki hatással van a másikra. Inspirációt és példát mutatva egymásnak, hogy a legtöbbet-legjobbat tudd kihozni magadból.

Ami számomra különlegessé teszi, hogy sokan évek óta tagjai ennek a közösségnek, és építő téglái is egyben. Amit nálunk találhatsz, az egy remek társaság, ahol ha nyitott vagy, gyorsan barátokra tehetsz szert. Nem azt nézzük, hogy honnan jöttél, mi van rajtad, hanem a kitartásodat, és a magadba fektetett alázatos munkát. Mint ahogy én is!

Csatlakozz edzéseimhez hetetne többször és ismerd meg a kettlebell erejét.

Spartan Kettlebell edzés

Címkék: