Telefon:
E-mail:
+36 30 293 5373
csaba@skb.hu
 

Sikersztori #8 - Kettlebell két versenytáncos életében

szo, 2018. már. 17. - 12:04 -- Csürke Csaba
Sikersztori #8 - Kettlebell két versenytáncos életében

A kettlebell nem csupán egy hóbort, ami fellángol, aztán majd kifutja magát és jön valami más. Ez a fajta mozgás nem csak a látható izmokat edzi, hanem azokat is, amelyek a csonthoz közel helyezkednek el, és olyan dolgokért felelősek, mint például a testrészek normális tartása. Ez nagyon fontos, mert sokszor pont az ilyen izmok elhanyagolása okozza a hát, derék, váll, térd sérülések bekövetkezését. Persze vannak más okai is ezeknek, azonban a mély izmok karban tartásával sok sérülés megelőzhető. Sőt! Más sportoknál is jelentős előnyt nyújt az izomzat karbantartása. De azt tuti nem gondoltátok volna, hogy még a versenytáncban is remek hasznát veszik a profi táncosok a kettlebell jótékony hatásának. Lássuk hát profi táncos növendékeim, Suti András Zsolt és Tóth Katalin esetét a füles vasgolyóval:

"Tizen éve űzzük a versenytáncok Latin Amerikai táncait. Egy éve táncolunk együtt és azóta közös sikereink folyamatosan nőnek. Első közös versenyünk tavalyi év májusában történt, amikor is a Felnőtt ranglista versenyen egyből a dobogón tudtunk állni a 2. helyezést megszerezve.

Erre a versenyre úgy éreztük valami plusz edzést kell beiktatnunk a sikereink elérése érdekében. Andrisnak két porckorong sérve és aranyere volt, Katicának a tartásával voltak gondok, amik sajnos sokszor beleszóltak a felkészülésekbe és a versenyen lévő fizikai erőnlétbe. Korábbi lakótársunk ajánlotta a Spartan Kettlebelt, Csürke Csabi  vezetésével.

Sikersztori 8

Az edzés az első alkalommal megfogott minket.

Mint a csapat, a légkör és a vezetett edzés minősége egyaránt meggyőzött minket, hogy a legjobb helyre érkeztünk.

Így is lett; Csabi hozzáértése és a problémáink rálátása miatt Katica válla is sokat javult, Andris dereka és az aranyere is tünetmentessé tudott vállni, illetve olyan erőnlét birtokába kerültünk, ami sokat segített eddigi pályafutásunk alatt. Jelenleg 2018 Magyarbajnoki 3. Helyezett párosa vagyunk, ami hatalmas siker. Korábban nem tudtunk az első 6-os döntőjébe bejutni és jelenleg a Felnőtt Magyar Latin Ranglista 1. Helyezettjei vagyunk"

Remek tanmese arról, hogy a nehéz fizikai mozgás (kettlebell) hogyan támogatja az esztétikai sportokat is. Amennyiben Te is szeretnél jobb erőnlétet szerezni, gyere el hozzánk kettlebellezni. Várlak termünkben, az első óra ingyenes.